2020-12-19 13:21:56• hírek • Bede Emőke

Friss adatok: egyre több közigazgatási egységben csökken a fertőzöttségi ráta

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

A Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság szombaton frissítette a közigazgatási egységekben jegyzett fertőzöttségi ráták lajstromát, mely továbbra is arra enged következtetni, hogy a járvány terjedése lassú, de konstans csökkenést mutat.

A frissen jóváhagyott lajstrom szerint a Szatmár megyei közigazgatási egységek túlnyomó többségében már jelentősen lecsökkent az elmúlt 14 nap adatai alapján számolt fertőzöttségi arány, viszont Szatmárnémetiben, valamint Szamosdob, Szatmárudvari és Krasznaterebes községekben továbbra is 3 ezrelék feletti értéket mérnek. Ez azt jelenti, hogy e területeken továbbra is a vörös forgatókönyv alapján zajlik az élet.




Szatmár megyében az elmúlt 24 órában 36 új esetet regisztráltak, ezzel pedig 6.648-ra nőtt a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma. Közülük 5.880-an már meggyógyultak, 103 személy viszont nem élte túl a fertőzést. Az elmúlt napon egy 77 éves férfit haláláról érkezett jelentés, kit a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban ápoltak. Megyénk fertőzöttségi rátája 2,1 ezrelékre csökkent.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: